Om Legends Cup

Huvudserien inom Legends Cup körs flera på olika banor! Alla tävlingar körs under Legends Cup reglemente.

Valeryd Legends Cup 2024

Nu är inbjudan fastställd för denna säsong.

2024 blir en magisk säsong med 6 stycken tävlingshelger. Det blir hela 13 deltävlingar på 4 olika banor.

Även 2024 kommer det att bli ett stort startfält i Legends Cup med närmare 100 startande, och därmed bibehåller vi titeln som Sveriges största racingklass. 2st av deltävlingarna kör ihop med Porsche Carrera Cup Scandinavia och det planeras även för webb/TV-sändningar från flera tävlingar.

Vi lever efter ordspråket ”Alla kan inte vinna, men alla kan ha roligt!”, och det är precis vad Legends Cup handlar om. Vi tävlar i kategorierna: Rookie (nybörjare), Junior (upp till 25 år), Golden Master (50+) och även en egen kategori för de äldre 1200/1250 motorerna. Även ett Teammästerskap finns. Och alla som kör i årets serie kan bli Legends Cup mästare 2024!

Välkommen till en ny säsong med Legends Cup 2024!

Legends Car är en typ av racerbil, främst avsedd att främja spännande racing och att hålla kostnaderna nere.

Bilmodellerna är från 30- och 40- tals USA i sex olika utföranden på samma bottenplatta

Fram till och med 2018 har vi kört med en Yamaha 1250 cc mc luftkyld motor som ger max 145HK. En mindre vattenkyld motor på max 135HK släpptes på prov precis innan 2020.

Enhetsdäck för samtliga bilar som är en 5/8 del i storlek mot original och en vikt på ca 580 kg.

Bilarna

Legends Car är en typ av racerbil, främst avsedd att främja spännande racing och att hålla kostnaderna nere. Bilarna är i 5/8 skala och kopior av amerikanska bilar från 1930-talet och 1940-talet, som drivs av en Yamaha motorcykel motor. De körs enligt INEX reglemente. INEX står för inexpensive (billig) racing.

Legendsbilar tillhör en “spec” -serie, vilket innebär att alla bilar är mekaniskt identiska, med undantag för 3 olika typer av bilar (Standard Coupe, 34 Coupe och Sedan) men finns med 10 typer av olika karosser. (Nya bilar erbjuds med endast 7 karossutformningar, men många begagnade bilar finns med “äldre” modeller).

I Sverige ingår klassen under Svenska Bilsportförbundets Racingreglemente från 2016.

Vill du köpa bil, nya och begagnade samt reservdelar kontakta Ma Ny Trading AB som är officiell återförsäljare av Legend Cars.

Ma Ny Trading AB, Johnny Bondesson
Email: info@legendcars.se
Tel: 0763-908596
Hemsida med webshop: www.legendcars.se

Såhär funkar Legends Cup

Tävlingens genomförande: Som ordinarie banracingupplägg, d.v.s. test, kval och 2 heat för alla bilar. Max antal startande på banan anges i tävlingsinbjudan för respektive bana. Vi kör en nybörjarserie (Rookie) inom serien  likaså Golden Masters och juniorer. Endast SBF licenser i Legends Cup godkänns, men om ni inte har gått kurs än så kan du ändå anmäla dig (innan serie start) till cupen.

© 2024 Legends Racing Sweden

Hemsida skapad av area81.se