Tävlande information

Välkommen till Legends Cup 2024. På länken nedan anmäler du dig till årets serie och teammästerskap samt genomför betalning av avgift. Ordinarie anmälan för serien stänger den 26 mars 2024, och efter det är det en förhöjd serieavgift. Glöm inte att läsa igenom serieinbjudan samt Tekniskt Reglemente 2023-2025 samt Tävlingsregler 2023-2025. Ni som ska köra teammästerskapet, tänk på att bara en förare anmäler teamet och anger sen vilka som ingår i teamet.
Här betalar du startavgift till respektive tävling. Tänk på att startavgiften ska vara betald senast 30 dagar innan. Betalar du avgiften närmare än 30 dagar är priset förhöjt med 1000kr.

Startavgiften till Mantorp Park är förhöjd med 500kr och då ingår ett extra testpass. Startavgiften till Gelleråsloppet är förhöjd med 1000kr men då ingår ett extra testpass och ett extra Race i avgiften.

Du behöver vara serieanmäld för att betala startavgift till ordinarie pris.
Mantorp Park (Sista betalningsdag 7 April)
  • 4-5/5 - 2024
  • Vårracet
Gelleråsen Arena (Sista betalningsdag 5 Maj & 21 Juli)
  • 31/5 - 2/6 - 2024
  • Gelleråsloppet
  • 16-17/8 - 2024
  • Kanonloppet
Falkenbergs Motorbana (Sista betalningsdag 16 Juni)
Kinnekulle ring (Sista betalningsdag 30 Juni & 4 Augusti)
  • 26-28/7 - 2024
  • Race-Week
  • 30-31/8 - 2024
  • Finalen

Plombering motorer

Att tävla i Legends Cup skall vara roligt men också rättvist. Här kan du läsa lite om förfarandet av plombering av vattenkylda motorer.

2 typer av plombering

Det finns från och med 2024 2st olika typer av motorplomberingar för de vattenkyla motorerna FZ09 (N701E) och MT09 (N719E)

INEX olombering

Det är denna plomb som sitter på alla motorer som levereras från fabrik i USA. Från och med 2024 görs endast INEX-plombering i Sverige av Yamaha Center i Västerås. För att få en INEX-plomb på sin motor behövs det göras en grundlig översyn av motorn för att säkerhetsställa att alla delar och komponenter är original och att motorn har sin ursprungskonfiguration och att det inte finns några bearbetade delar. Motorn måste lämnas lös till verkstaden för att genomföra denna plombering. Detta är en lite mer kostsam plombering men motorn har ett större värde om man vill sälja den ex utomlands. Plomberingen kostar 4500kr plus delar (packningar, o-ringar mm för ca 5500kr)

OBS! Har du en INEX-plomberad motor och skall utföra enklare service så kan det vara enklast och billigast att genomföra det hos Yamaha i Västerås direkt. Skall du ex bara byta topp-packning eller vevlager så om motorn kommer till Västerås så klipper DE plomben, byter packningen/delarna och plomberar om motorn med INEX-plomb utan att riva hela motorn. Då är ingår plomberingen gratis i servicekostnaden.

TÄNK PÅ ATT! MT09 (N719E) får endast köras med INEX-plomb.

Legends Racing plombering

Detta är en ny plomb från och med 2024. Denna plombering genomförs på banan (tävlingsplatsen) av seriens klasstekniker. Denna plombering kan även Yamaha Center i Västerås genomföra. Det är endast FZ09 (N701E) som kan plomberas med denna plomb. Här görs en inspektion och mätning av motorn när den sitter i bilen. Föraren (ägaren av motorn) får skriva på ett papper och godkänna att de delar som inte gått att inspektera är korrekta och uppfyller reglementet. Denna plombering kostar 700kr/motor på Yamaha Center Västerås och 1000kr/motor på tävlingsplatsen (banan).

Förfarande legends racing sweden plombering på tävlingsplatsen

1. Boka plombering av din motor och betala nedan. Detta skall göras senast 5 dagar innan tävling (dvs senast söndag helgen innan tävling)

2. Innan tävlingen får du ett sms/email av klasstekniker vilken tid du skall befinna dig på tävlingsplatsen för plombering (oftast kvällen innan race)

3. Du skall se till att ditt batteri är fulladdat och ger 13,2V.

4. Du skall vara tillgänglig under hela plomberingen för att hjälpa till och meka och följa klassteknikers instruktioner

5. Vid avtalad tid skall du ha:
- Hissat upp bilen
- Tagit bort ventilkåpan
- Nollställt motorn
- Skruvat ur tändstiften
- Släppt på insuget
- Tagit bort elkablarna till injektorerna

6. Klasstekniker undersöker och plomberar motorn om den anses ok och du får skriva på ett godkännandeintyg. Sen är det bara att köra.

Boka plombering

Boka Legends Racing plombering

Vill du få din motor plomberad på tävlingsplatsen bokar du det på knappen nedan. Du skall betala 1000kr i samband med plomberingen. Du behöver även ange vilket motornummer som skall plomberas. Det går endast att boka plombering av 1st motor per bokning.

Vid frågor gällande LEGENDS RACING SWEDEN plombering kontakta Per Oscarsson, Email peroscarsson@telia.com , Tel/SMS 0705-236059
Vill du göra din LEGENDS RACING SWEDEN plombering i Västerås istället bokar du direkt hos dem (kontaktuppgifter nedan)

Boka INEX Plombering

Bokas direkt hos Yamaha Center i Västerås. Tänk på att vara ute i god tid. CarlPhilip Sagström, Email fille@yz.se, Tel 021-124820

Tips och viktigt att tänka på

1. Klipp aldrig en plombering i onödan. Rådgör gärna med klasstekniker först.
2. OBS! MT09 (N719E) får ENDAST köras med INEX-plomb. Så klipp den inte i onödan!
3. Var ute i god tid med bokning av plombering för allas bästa och bra planering.
4. Om du servar din motor själv. Tänk på att alla delar skall vara original, motorn skall ha sin ursprungskonfiguration och ingen bearbetning får ske!
5. För att eexempelvis byta topp-packning behöver inte båda plomberna klippas
6. Varje motor har 2st plomberingar. En kan vara INEX och en kan vara Legends Racing Sweden.

I formuläret för egenkontroll kan du enkelt och smidigt ange information om din bil och din personliga utrustning. Allt för att underlätta vid besiktning inför tävling.

1
FÖRARDETALJER
2
FORDONSDETALJER
Big boy
860 Chassi
Motor
Tillhör följande klasser

I formuläret nedan kan du som förare i serien enkelt uppdatera din förarprofil här på hemsidan. Det är viktigt att korrekt info visas.

Tilläggskategori
© 2024 Legends Racing Sweden

Hemsida skapad av area81.se